W każdej kuchni jest produkt, który pomaga w walce z koronawirusem

Kategorie: 

Źródło: tg

W starożytności ludzie spożywali wyłącznie produkty naturalne. Naukowcy z Oksfordu postanowili dowiedzieć się, jakie pokarmy mogą pomóc organizmowi szybciej radzić sobie z koronawirusem.

 

Wyniki badań są niezwykle ciekawe. Jak się okazało, zwykły miód działa skuteczniej niż niektóre antybiotyki. Naukowcy zalecają stosowanie miodu na zatkany nos, kaszel i ból gardła. Ten produkt okazał się najskuteczniejszym lekarstwem w walce z koronawirusem, więc z antybiotyków można zrezygnować, jeśli choroba przebiega bezproblemowo.

 

W eksperymencie wzięło udział 1761 uczniów. Eksperci przeanalizowali medyczne bazy danych i znaleźli 14 odpowiednich przypadków klinicznych. Wykazano, że miód szybko łagodzi objawy infekcji, zwłaszcza kaszel. U osób spożywających miód objawy choroby ustąpiły kilka dni wcześniej.

 

Należy zauważyć, że w dwóch eksperymentach uwzględniono efekt placebo, który można nazwać autohipnozą. Osoba dostraja się do pozytywnego wyniku wydarzeń, a tym samym poprawia się, nawet jeśli przyjmowane są atrapy leków. Efekt placebo jest wysoce kontrowersyjny. Nie można go wyjaśnić, ale świat naukowy go akceptuje.

 

Miód ma właściwości przeciwbakteryjne ze względu na zawartość nadtlenku wodoru. To właśnie ta substancja służyła temu, że w starożytności zamiast lokalnych antybiotyków używano miodu. Produkt jest bogaty w witaminy B, K, E, C oraz prowitaminę A. Ich zalety są znacznie większe niż witamin syntetycznych, ponieważ są połączone z naturalnymi solami mineralnymi i aminami biogennymi.

 

Ocena: 

5
Średnio: 5 (1 vote)
Opublikował: tallinn
Portret użytkownika tallinn

Legendarny redaktor portali zmianynaziemi.pl oraz innemedium.pl znany ze swojego niekonwencjonalnego podejścia do poszukiwania tematów kontrowersyjnych i tajemniczych. Dodatkowo jest on wydawcą portali estonczycy.pl oraz tylkoprzyroda.pl gdzie realizuje swoje pasje związane z eksploracją wiadomości ze świata zwierząt


Komentarze

Portret użytkownika Tara

Tallinn!

Tallinn!

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem?

Napisałeś "Miód ma właściwości przeciwbakteryjne ze względu na zawartość nadtlenku wodoru"

Jaki nadtlenek wodoru ma miód? Ten nadtlenek powstaje w procesie trawienia glukozy w organizźmie.

Wypisujesz GŁUPOTY!!! Do nauki czas!!!

Portret użytkownika Czesio i muchy

Też mi odkrycie. Od kiedy

Też mi odkrycie. Od kiedy pamiętam na grypy itp dostawałem mleko gorące z miodem i z masłem albo mikstura miód czosnek cebula imbir na 2 dni do słoika w cieple a potem łyżeczka do każdego żarcia. A teraz wszyscy na łatwiznę idą bo lepiej tabletkę łyknąć i myśleć że pomaga. A tu dupa blada. Tabletka wybija bakterie jelitowe i zagnieżdżają się wirusy. 

Skomentuj