Cząsteczki w mleku i mięsie wołowym mogą powodować raka jelita grubego

Image

Źródło: tg

Naukowcy z Niemiec stwierdzili, że w raku jelita grubego w błonach śluzowych przewodu pokarmowego znajdują się czynniki zawarte w mleku i mięsie zwierzęcym. W miarę postępu choroby ich stężenie wzrasta, co również wpływa na śmiertelność. Między innymi odkrycie to jest ważne dla wczesnej diagnozy guza.

 

Rak jelita grubego zajmuje trzecie miejsce wśród mężczyzn i drugie wśród kobiet. Przewiduje się, że do 2040 roku współczynniki zachorowalności wzrosną o 70 – 80%. Naukowcy wiedzą już o czynnikach związanych ze stylem życia, które mogą prowadzić do rozwoju nowotworu, dlatego w nowym badaniu przeanalizowali związek między dietą a rakiem.

 

Specjaliści badali czynniki zawarte w mleku i mięsie bydła - plazmidopodobne cząsteczki DNA, ponieważ zakładali ich pośredni wpływ na kancerogenezę poprzez stan zapalny. W badaniu wzięło udział 246 pacjentów z rakiem jelita grubego w różnych stadiach.

 

Aby ocenić stężenie cząsteczek, naukowcy wykorzystali białko Rep, które jest niezbędne do ich replikacji. Okazało się, że ekspresję Rep obserwowano u 99% pacjentów w błonach śluzowych na wszystkich etapach rozwoju nowotworu. Wyższa śmiertelność była związana ze zwiększoną ekspresją Rep. Wyniki potwierdzają udział czynników mlecznych i mięsnych w rozwoju raka jelita grubego poprzez stan zapalny.

 

Naukowcy zamierzają teraz zbadać potencjał nowych biomarkerów we wczesnej diagnostyce nowotworów i zagrożeń z nimi związanych, a także narzędzia do monitorowania skuteczności leczenia i obserwacji pacjenta po leczeniu chirurgicznym. Niewykluczone, że te same biomarkery będą skuteczne także w wykrywaniu innych typów nowotworów – taka zależność jest już znana.

 

0
Brak ocen

Talinn ty debilu to co to teraz po przeczytaniu tego zmyślonego gówna mamy nie jeść mięsa ani nie pić mleka ?  i co jeszcze Talinn co jeszcze Ci naukowcy to są przez Talinna i jego ziomków zmyśleni.

0
0

Spieszcie się jeść mięso bo robaki już czekają. Tak można skwitować ten artykuł. To jest nic innego jak przygotowywanie mentalne ludzi do zmiany nawyków żywieniowych za pomoca strachu.

0
0

Mój znajomy który większość życia jadł śmieci zmarł w wieku 56 lat na raka jelita grubego , przed śmiercią przyznał że to jedzenie go zabiło pomimo iż nie pił i nie palił .

0
0

Dodane przez kolo21 w odpowiedzi na

Nie to co do ust wchodzi lecz to co z nich wychodzi to kala człowieka. Cała żywność jest chemią - Ty też.. jedz to co lubisz ale polub to jeść co nakazuje piramida żywieniowa. Im mniej przetworzona żywność tym lepsza a poza tym etykiety czytaj, bo im prostrzy skład tym lepiej.

0
0

Dodane przez kolo21 w odpowiedzi na

Mój znajomy od 2ch lat choduje ogród na kompoście który kupił za grosze ;)

Tak więc móc to chcieć jak się chce to się znajdzie odpowiednie informacje w necie. Tego jest od groma.

Są nawet stare filmy polskich biologów apropo tego co rośnie pod nosem i jakie ma wartości odżywcze ;)

Genetycznie człowiek nie jest przystosowany do żarcia mięsa. Tego które jest wyprodukowane przez bigfarmy, gdyż jest napakowane całą tablicą Lambadajeva ;P

Tak więc ludzię się sami oddali wielkim korporacjom spożywczym wierząc że jedzonko będzie zawsze.

Współcześnie dzieci myślą że mleko bierze się ze sklepu a pieniądze z bankomatu.

To jest totalna Idiokracja ( zresztą ten film idelanie opisuje to co się już dzieje ). Kultura PO(O)P ;)

Na prawdę trzeba zacząć składać ze sobą puzzle i włączyć myślenie, gromadzić książki, gdyż to one są przyszłościa którą będzie można karmic przyszłe pokolenia. Część historii się wymarze by można było pisać ją na nowo, lecz ciekawe kto o tym zadecyduje....szydzi bo to oni wykopali sobie ten tunel by przeżyć jak w filmie " Liga niezwykłych dżentelmenów "

Te wszystkie rzekome filmy saition fiktion to nic innego jak instrukcja dla kumatych ludzi oraz pokazanie co przyniesie przyszłość która manipuluje " 13 małp " (film kozak )

Polecam też przejrzeć

https://pl.wikipedia.org/wiki/Steve_Jackson_(ameryka%C5%84ski_projektan… (Karty Illuminati )

0
0

Tylko pytanie, jakie mięso i mleko?

Naszpikowane chemią, czy pochodzące z małego gospodarstwa wychodowane na typowym pożywieniu.

Świnia hodowana w małym gospodarstwie karmiona zwykłą paszą, aby osiągnąć masę 100 kg. potrzebuje na to dobre pół roku.

Natomiast ta hodowana w chlewni przemysłowej, karmiona wysoko białkową paszą GMO plus antybiotyki, te samo 100 kg. osiąga w niecałe trzy miesiące.

0
0

No kurde naukowcy gadają jak im właściciele korporacji nakazują, jak bil gejcu likwiduje krowy i buduje fabryczki mięsa z plastiku to nagle naukowcy odnajdują szkodliwości w mięsie ale zupełnie im nie przeszkadza ciężka chemioterapia zwierząt przed ubojem. Tuczą chemikaljami ale to naukowcom jakoś dziwnie nie przeszkadza.

Mam wrażenie że artykuły pisze jakiś ziomuś z olbrzymim defektem intelektualnym, no chyba że dla chleba, panie ..... dla chleba.

Oby ten chlebek nie był z robaczkami:

https://assets.newatlas.com/dims4/default/eadc93d/2147483647/strip/true/crop/770x577+0+0/resize/770x577!/quality/90/?url=http:%2F%2Fnewatlas-brightspot.s3.amazonaws.com%2Farchive%2Fdinner-future-22.jpg

 

 

0
0

Krótko mówiąc jedzący kurwie mięso dostają bólu dupy. Ale to pewnie nie od samego mięsa, co od chemii w nim zawartej, ale polska biomasa przeczyta temat i nie umie tego wywnioskować.

0
0

Wysyp artykułów o tematyce: jakie to mięso jest niezdrowe. Po nich będą: jakie to robaki są zdrowe. Piękny scenariusz Pana Schwaba.... Ciekawe ile ZNZ dostaje za publikację tego...

0
0