Cukier, legalnie sprzedawany narkotyk, stymuluje wzrost raka
Image
Cukier znajdziemy praktycznie w każdym produkcie spożywczym. Jest pozbawiony substancji odżywczych i działa na ośrodkowy układ nerwowy niczym narkotyk. Przez wiele lat uważano, że cukier nie jest aż tak szkodliwy w porównaniu do tłuszczu czy cholesterolu. Z biegiem czasu okazało się, że przemysł cukierniczy płacił za fałszowanie badań naukowych. Również wielkie korporacje, takie jak Coca-Cola opłacały różne organizacje prozdrowotne, aby te przekonywały, iż napoje słodzone rzekomo nie powodują otyłości czy chorób układu krążenia.
W rzeczywistości, cukier powinien być postrzegany jako słodka i silnie uzależniająca trucizna. Nie dość, że zawiera tylko puste kalorie, to w dodatku niszczy zęby, negatywnie wpływa na pracę narządów wewnętrznych i prowadzi do różnych chorób. Co istotne, podczas niektórych badań wykazano, że wyższe spożycie cukru podwyższa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych, takich jak depresja czy zaburzenia lękowe.
Do powyższych ustaleń należy dodać najnowsze doniesienia naukowców, które powinny niepokoić nawet największych cukrofilów. Badacze z belgijskiego instytutu VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie), Katolickiego Uniwersytetu Lowańskiego oraz uniwersytetu VUB (Vrije Universiteit Brussel) przez dziewięć lat analizowali wpływ cukru na rozwój komórek rakowych. Ich odkrycie zostało uznane za przełomowe.
Komórki w ludzkim organizmie potrzebują energii, którą pobierają z cukrów zawartych w pożywieniu. Jednak komórki nowotworowe wchłaniają jeszcze większe ilości glukozy i metabolizują ją do kwasu mlekowego w znacznie szybszym tempie. Mówi o tym tzw. efekt Warburga, który został odkryty po raz pierwszy w 1920 roku przez niemieckiego biochemika Otto Warburga.
Proces ten był dotychczas zbyt słabo poznany. Jednak dzięki wieloletnim badaniom belgijskich naukowców ustalono, że nadmierne spożywanie cukru dosłownie stymuluje wzrost raka i zwiększa jego agresywność. Ostatecznie potwierdzono efekt Warburga, co może zapoczątkować nowe terapie przeciwnowotworowe. Pacjenci powinni stosować się do diety ubogiej w cukry a w przyszłości być może uda się opracować mechanizm pozwalający zagłodzić komórki rakowe, odbierając im dostęp do glukozy.
- Dodaj komentarz
- 13331 odsłon
Polecam cukier z brzozy czyli
Polecam cukier z brzozy czyli tzw. ksylitol (uwaga na podróbki chińskie, które nie są z brzozy). Smak w 99% ma jak tradycyjny cukier. Jest minimalnie mniej słodki, a poza tym ja nie czuję różnicy. Cena zaporowa 30zł/kilogram. Jednak mozna trzymać sobie oddzielnie jeśli reszta domowników korzysta z tradycyjnego. Zdrowszy. Mozna poczytać w internecie.
Prawdziwy Holokaust : woda,
Prawdziwy Holokaust : woda, jedzenie, kosmetyki i zastrzyki
http://ligaswiata.blog.iwoman.pl/wpis,holokaust;;woda;jedzenie;kosmetyk…
To samo w audio do
Dodane przez Jasiek (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Prawdziwy Holokaust : woda,
To samo w audio do posłuchania żeby nie czytać tyle.
Holokaust, Depopulacja, woda, jedzenie, aspartam, gmo, kosmetyki i zastrzyki.
http://ulub.pl/UrnEqzjtb3/holokaust-depopulacja-woda-jedzenie-aspartam-…
Pisanie o cukrze jest
Pisanie o cukrze jest szkodliwe. Sprawa wygląda tak, że autor zapewne miał na myśli cukier w cukierniczce czyli glukozę (na szczęście ostatnie słowo artykułu to właśnie glukoza a nie cukier). Inne cukry są praktycznie wszędzie, w każdym pożywieniu. Co innego rozpuszczalniki typu cocacola czy pepsi gdzie ciecz jest praktycznie glukozą wysycona.
Jak zobaczyłem to co
Jak zobaczyłem to co napisałeś, zastanawiam się dla kogo ty pracujesz :) Obawiam się że dochodzi do sytuacji w której rozumiem: będziesz mi dyktował nawet czy mogę sobie posłodzić kawę czy cherbatę ?. Napisze ci coś ciekawego: jeżeli będę miał ochotę na posłodzenie kawy, czy też będę miał ochotę na zjedzenie tłustego dania, oraz wiele innych, to to się stanie bo to moje ciało i nim nie będziesz dysponował. Obawiam się że towje gestapowskie podejcie nic ci nie da. Nazywanie cukru "narkotykiem" no myślę że ty i twoi "naukowcy" od siedmiu boleści pierwsze powinniście przeczytać sobie konstytucję a potem przejśc się do nie psychologa a do psychiatry. Sprawa z cukrem została już wyjaśniona - chodziło o to by ceny cukru na świecie były nadal limitowane a aktualnie są wolne od limitów i to się stało nie dawno. Działa to prosto: przygotowanie płatnego raporciku u "naukowców" tłoczenie tego w sieci oraz w mediach aby ludzie sami doprowadzili do zablokownania możliwości uwolnienia cen cukru - po prostu interes - wstydź się marionetko
Ale mu "cherbata" pojechałeś.
Dodane przez Autorze droga … (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Jak zobaczyłem to co
Ale mu "cherbata" pojechałeś. *smile*
Pracujesz może w korpo ?
jak dla mnie nazywanie cukru
Dodane przez Autorze droga … (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Jak zobaczyłem to co
jak dla mnie nazywanie cukru narkotykienm, to pierwszy krok do obłożenia go akcyzą
tylko o tayle albo aż o tyle chodzi w tym całym zamieszaniu
Irlandia już wprowadziła
Dodane przez lill (niezweryfikowany) w odpowiedzi na jak dla mnie nazywanie cukru
Irlandia już wprowadziła sugar tax.
https://poloniairlandia.pl/irlandia-budzet-2018-zasilki-przywileje-poda…
A tak serio to większość Irlandczyków i tak kupuje napoje bez cukrowe.
W sumie bardzo ważne.
W sumie bardzo ważne.
Opresja szczepień - nieznany zapis wideo - prof. Stansiław Wiąckowski
https://youtu.be/eMRBefDu5HQ
www.corium.cba.pl
Jak próbowano stworzyć Rząd
Dodane przez Anioł Prawdy w odpowiedzi na W sumie bardzo ważne.
Jak próbowano stworzyć Rząd Światowy: Zatrute szczepionki - Jane Burgermeister
https://www.youtube.com/watch?v=AkykMa98Z_s
to ciekawe, znalazłam
to ciekawe, znalazłam zupełnie inne info: https://www.youtube.com/watch?v=vGeUOIrNHEg
Z filmiku wynika, że odcięcie cukru powoduje, że nowotwór czerpie substancje z innych komórek organizmu.
Rak bez glukozy sobie poradzi
Dodane przez Samanta (niezweryfikowany) w odpowiedzi na to ciekawe, znalazłam
Rak bez glukozy sobie poradzi, lecz mózg już nie.
Zgadzam się tylko nie w
Dodane przez keri w odpowiedzi na Rak bez glukozy sobie poradzi
Zgadzam się tylko nie w takich ilościach, skoro trzustka wyzwala insulinę to znaczy że masz za dużo a po za tym organizm sam sobie glukoze może wytworzyć. Ja tak na diecie wysoko tłuszczowej żyje parę lat i ciągle mózg działa i to całkiem nieźle muszę przyznać
wiecej slodyczy dawac dziecim
wiecej slodyczy dawac dziecim hahahahaha
Cukru w słodyczach kupowanych
Dodane przez helaa (niezweryfikowany) w odpowiedzi na wiecej slodyczy dawac dziecim
Cukru w słodyczach kupowanych już nie ma. Zamiast cukru dodawany jest aspartam lub syrop glukozowo-fruktozowy. Aspartam jest toksyczny to wiadomo, lecz syrop g-f ma taką ładną nazwę, że niewielu go podejrzewa o niszczenie narządów przewodu pokarmowego. Syrop g-f oczywiście jest produkowany z kukurydzy GMO (uprawianej z zastosowaniem roundupa).
w wypiekach cukierniczych
Dodane przez keri w odpowiedzi na Cukru w słodyczach kupowanych
w wypiekach cukierniczych rowniez ....
Kontrola populacji to
Kontrola populacji to wynikający z niskich pobudek program wrogów chrześcijaństwa i ludzkości. Nie można pozwolić, by ta mroczna agenda zdominowała Kościół – uważają uczestnicy odbywającej się online Międzynarodowej Konferencji na temat Kontroli Ludności.Doktor Brian Clowes, dyrektor do spraw badań Human Life International w referacie „Czym jest kontrola ludności, kim są jej propagatorzy i jak się ona ukrywa pod płaszczykiem wzniośle brzmiących programów”, omówił korzenie ruchu kontroli narodzin.Jednym z jego pionierów był XVIII-wieczny myśliciel Thomas Malthus, który stwierdził, że ludności przybywa w postępie geometrycznym, a jedzenia tylko w arytmetycznym. Wyprowadził stąd wniosek o konieczności ograniczenia liczby ludności w celu zapobieżenia klęsce głodu. Aborcję popierał także znany libertyn, markiz de Sade. Druga fala ruchu kontroli populacji nadeszła w latach 20-tych XX wieku, między innymi za sprawą Margaret Sanger (założycielki Planned Parenthood). Trzecia fala ruchu depopulacyjnego rozpoczęła się pod koniec lat 60-tych XX wieku, między innymi za sprawą Paula Ralpha Ehrlicha. Istotną rolę odegrał też Hollywood.
: http://www.pch24.pl/kontrola-populacji--trwa-konferencja-o-wrogach-boga-i-ludzi-,55461,i.html#ixzz4vrLMjEfm
"przemysł cukierniczy płacił
"przemysł cukierniczy płacił za fałszowanie badań naukowych"? Ostatnio, media podają o fałszowaniu (przez inne korporacje) norm zanieczyszczeń w silnikach Diesla a także norm wytrzymałościowych, metalowych części samochodowych. Wychodzi, że Ben Akiba wymyślił tzw "teorię spiskową" a życie dostarcza dowodów. Nieformalne oddziaływanie nieobce jest człowiekowi od początku Świata. A lemingi wierzą mediom
od ksylitolu mozna sporo
od ksylitolu mozna sporo odlecieć...tylko że w dół. Juz lepiej nie słodzic wcale niz uzywać tego czegoś co podnosi tak drastycznie poziom cukru we krwi że nie wiadomo czy się smiać czy płakać z tego powodu.
Ksylitol jest bardzo dobry,
Dodane przez śrubka (niezweryfikowany) w odpowiedzi na od ksylitolu mozna sporo
Ksylitol jest bardzo dobry, pod warunkiem, że nie jest oszukany czyli pomieszany z cukrem. Kiedyś taki kupiłam na Allegro. Ksylitol jest bezpieczny dla diabetyków i ma dużo innych właściwości.
Ksylitol nie jest jak
Dodane przez śrubka (niezweryfikowany) w odpowiedzi na od ksylitolu mozna sporo
Ksylitol nie jest jak kłamliwie podają z drzewa brzozowego, tylko z kukurydzy GMO z dodatkiem genu ludzkiego.
Zaś po kilku miesiącach
Dodane przez Angelus Maximus Rex w odpowiedzi na Ksylitol nie jest jak
Zaś po kilku miesiącach słodzenia stevią ludzie zgłaszają się do lekarza z dolegliwościami przewodu pokarmowego.
Za wchłanianie propagandy płaci się własnym zdrowiem.
Antyreklama cukru jest sponsorowana przez monsanto (teraz połączona z bajer), która robi kukurydzę GMO i roundupa do jej uprawy. Wszyscy mają źreć syrop glukozowo-fruktozowy z kukurydzy, bo monsanto stać na "ekspertów", fałszywe badania nałukofe itp.
Nagonka na cukier wiąże się z
Nagonka na cukier wiąże się z tym iż jest on uznawany jako PRODUKT WOJSKOWO STRATEGICZNY. Bo cukier jak i kilkadziesiąt innych produktów spożywczych dawno dawno temu przez (krwiolądnych) angoli zostało ZAKWALIFIKOWANYCH JAKO BROŃ i z tego powodu obrót tymi produktami spożywczymi jest coraz bardziej przez rody nazi przejmowany w swoje łapy. Właśnie jako przygotowania do kolejnej 3 przez nie dla jezuska/ bieliara/ jozuego/ maschiacha rozpalanej. a o "szkodliwości" cukru to już ze 20 lat temu pisali tylko wtedy mówiono o degeneracji mięśni pod wpływem cukru (ich trawienia w sposób pomagający w tych mięśni zaniku).
Zdecydowanie tak, na cukrze
Dodane przez Zenek ;) (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Nagonka na cukier wiąże się z
Zdecydowanie tak, na cukrze da się przeżyć. Gdy zlikwidują producentów buraków cukrowych i cukier zastąpią syfem GMO z kukurydzy, to będą nas mieli głębiej w swoich łapskach.
święta to prawda,
święta to prawda,
od ponad pół roku jestem na diecie bezcukrowej (jem wszystko za wyjątkiem cukru, słodyczy itp.) zmiany w organiżmie widzę duże. lepsze samopoczucie, lepsze zdrowie, widoczna poprawa stanu psychicznego - praktycznie zanikły wachania nastrojów ....i żeby było śmieszniej wszystko mi teraz lepiej smakuje, jest duża poprawa odczuwania smaków. a jeszcze na dokładkę mam dwie dziurki w pasku mniej. cukier to wielkie gaaawno dokładnie tak jak w tekscie napisane jest.
Potwierdzam aż w szoku jestem
Dodane przez slaweeek (niezweryfikowany) w odpowiedzi na święta to prawda,
Potwierdzam aż w szoku jestem jak odstawienie cukru działa, polecam sprawdzić. Ostrzegam ciężko jest się przestawić.
Czytam i czytam te bzdury i
Dodane przez slaweeek (niezweryfikowany) w odpowiedzi na święta to prawda,
Czytam i czytam te bzdury i nie moge uwieżyć czym się ta strona stała. A tak do rzeczy Cukier zły? Tak ale też niezbędny do życia bo to z jedyne paliwo dla naszych szarych komórek i jak że wszystkim co jemy trzeba spożywać z umiarem bo brak czy nadmiar jest szkodliwy. Bardziej bym się obawiał syropu z kukurydzy czy słodzików bo od ich pojawienia się na rynku bardzo urosła ilość problemów z otyłością i cukrzycą ( bo chociaż działają jak cukier to jednak nie uczestniczą w mechanizmie zaspokajania jego zapotrzebowania dlatego organizm dalej myśli że brakuje mu cukru mimo jego obecności) co do raka to można podpiąć pod ten aspekt tłuszcze, białka, wodę, vitaminy i mikroelemęty bo tego też potrzebuje w do ciągłego i nie pochamowanego namnażania się i jak braknie cukru to zastąpi go tłuszcem lub białkiem jako żrudłami energi.
Poczytajcie o takim czymś jak
Dodane przez slaweeek (niezweryfikowany) w odpowiedzi na święta to prawda,
Poczytajcie o takim czymś jak Kandidoza. Zrozumiecie wtedy rolę cukru w rozwoju tego grzyba
Mam 167 i ważę 51kg, zjadam 2
Mam 167 i ważę 51kg, zjadam 2 kg cukru na miesiąc a oprócz tego sporo w gotowych produktach cukierniczych.
Producenci bawełny doprowadzili ustawami do zniszczenia plantacji konopii, ponieważ konopie były dla nich towarem konkurencjyjnym, do tego zdecydowanie trwalszym.
Teraz producenci kukurydzy GMO przejmują rynek spożywczy i wciskają swój szkodliwy syrop glukozowo-fruktozowy (z kukurydzy) wszędzie gdzie się da. Dla uczciwych producentów słodyczy, których nie przekonuje niższa cena syropu, wywyślili nagonkę na cukier z powodu jego rzekomej szkodliwości.
Cukier jest nieporównanie lepszy zdrowotnie od syropu g-f.
cukier to cukier, są pewne
Dodane przez keri w odpowiedzi na Mam 167 i ważę 51kg, zjadam 2
cukier to cukier, są pewne niuanse ale co do zasady nie ma różnicy, nie bez powodu jabłko zawierające wiele cukrów symbolizuje grzech
to chyba nie ta książka
Dodane przez witek (niezweryfikowany) w odpowiedzi na cukier to cukier, są pewne
to chyba nie ta książka
A jak powinien być
A jak powinien być postrzegany aspartam...
Jesli komuś nie pasi cukier,
Jesli komuś nie pasi cukier, ale lubi słodkie, to polecam to albo ten Lub każdy inny, ale pod warunkiem, że ze sprawdzonego żródła :) A do picia, polecam to Ale pić z umiarem :)
Nie wolno reklamowac
Dodane przez sceptyyk w odpowiedzi na Jesli komuś nie pasi cukier,
Nie wolno reklamowac producentów!!! :)
http://pinkcake.blox.pl/2015
http://pinkcake.blox.pl/2015/02/Ksylitol-bialy-oczyszczony-nienaturalny…
cukier jest zly i nie trzeba nawet badan, wystarczy spojzec na dzieci ktore wcinaja slodycze ...
znam ludzi ,ktorzy nie kupuja gotowych wypiekow ...pieka sami dla dzieci i uzywaja tylko cukru ,
probuja zdrowo sie odzywiac ,a jednak zapomnieli odrzucic cukru i nie widac roznicy ....
ale zstepstwa cukru sa jeszcze gorsze mysle...
jedynym cukrem jaki powinnismy uzywac to miodek ...
A jakby tak zrobić kogel
A jakby tak zrobić kogel-mogel z tych jajek antyrakowych z Japonii, to co by było?
Ja cukru zjadam tak z jedną torebkę na rok, i to ciemnego. Wolę miód.
Nie tylko cukier powoduje
Nie tylko cukier powoduje raka. Toksyczne związki i inne świństwa są celowo dodawane do produktów spożywczych by wymordowac ludzi! Te związki są we wszystkim: w powietrzu, w wodzie czy w jedzeniu! Elity chcą dokonac cichego ludobójstwa! Może kiedyś się im się ktoś w końcu przeciwstawi?
xD
Dodane przez qwert101 (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Nie tylko cukier powoduje
xD
to juz z jakieś 60 lat i ciągle nas więcej wiec przemysl swoja teorię.
Przemyśl swoje życie.
Dodane przez pilippeek (niezweryfikowany) w odpowiedzi na xD
Przemyśl swoje życie.
tu będzie problem qwerty...
Dodane przez qwert101 (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Przemyśl swoje życie.
tu będzie problem qwerty... Aby przemyśleć, trzeba mieć czym...
Poczytajcie sobie o Candidia
Poczytajcie sobie o Candidia-ch, (Taka bakteria). Oboje z Żoną jesteśmy na specjalnej diecie przeciw grzybicznej w której wystrzegamy się cukrów, weglowodanów, glutenu, drożdży, mleka, świni i mięs za wyjątkiem drobiu i po dwóch miesiącach oboje czujemy się świetnie! Jest to trudna dieta ale Pani Ann Boroch, Lekarz Cholistyczny, niedawno zamordowany, świetnie opisuje sposów w jaki się walczy z tymi grzybami i jaki ma wpłym cukier na nasz organizm (Jest ona jedynym udokumentowanym przypadkiem kiedy to sama wyleczyła się z SM, stwardnienia rozsianego). Warto sie zapoznać z jej książką i spróbować bo lekarze nam nie pomogą jak sami sobie nie pomożemy.
Pozdrawiam
Kruk
Mam nadzieję, że pani doktor
Dodane przez Kruczysko w odpowiedzi na Poczytajcie sobie o Candidia
Mam nadzieję, że pani doktor wspomniała w pierwszej kolejności, że grzyb candida i jego nadmierny rozrost w układzie pokarmowym jest tylko efektem ubocznym innych schorzeń, które najpierw należy wyleczyć...walka z samym candida jest bez sensu póki nie załatwi się tych schorzeń. A schorzenia te, to najczęściej: nieszczelności jelit wywołane złą dietą, stany zapalne w układzie pokarmowym i całym organizmie, antybiotykoterapie, nietolerancje pokarmowe...jak te sprawy zdiagnozujesz i pokonasz, to poziom candida unormuje się sam, bo to grzyb obecny i potrzebny u każdego człowieka w przewodzie pokarmowym w niewielkiej ilości, która jest stabilizowana naturalnie przez florę bakteryjną w jelitach, gdy układ pokarmowy jest zdorowy.
Raczej odwrotnie. To Przerost
Dodane przez Dr Piotr (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Mam nadzieję, że pani doktor
Raczej odwrotnie. To Przerost Dróżdzaków wywołuje takie chorobo jak zespół nieszczelnego jelita itp. Poczytaj. Ale co ja mogę wiedzieć. Ta pani to wykwalifikowany specjalista i wie co mówi i wyleczyła wielu ludzi i za to została wyeliminowana jak i ponad 60ciu innych Lekarzy Cholistycznych, czyli takich, którzy leczą przyczyny a nie objawy jak "wy" "Lekarze" od leczenia objawów... wnioskuje z nicku. Poczytaj, jest o niej sporo a jej książka kosztuje raptem 35zł a wiedza jaka z niej płynie jest nieoceniona.
Pozdrawiam
Kruk
Edit:
Jeszcze dodam, ze wspólnie z małżonką stosujemy dodatkowo suplementacje z niacyny (wit b3) w mega dawkach po 100mg, czego taki lekarz jak Pan pewnie nie poleca a wręcz by odradzał. Oraz Selen 200mcg i wit C 1000mg i gdybym miał słuchać "Lekarzy" akademickich to teraz moja żona miala by wyciętą tarczycę a ja wpier***ł bym sterydy i nie mógł ruszać rękoma gdyż zdiagnozowano u mnie RZS. A w tym momencie nie biorę leków i czuje się świetnie, żona ma rewelacyjne wyniki i czuje się super ale co ja mogę wiedzieć... Jestem tylko głupkiem, który się "internetów" naczytał...
Szok
PRAWDA. PERFORACJA JELIT jest
Dodane przez Dr Piotr (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Mam nadzieję, że pani doktor
PRAWDA. PERFORACJA JELIT jest przyczyną wiekszości chotób pochodzenia infekcyjnego!
Mieliście problemy czy
Dodane przez Kruczysko w odpowiedzi na Poczytajcie sobie o Candidia
Mieliście problemy czy styczność z tą baterią czy stwierdziliście, że czas na zdrową diete? Niestety jestem osobą która ma tą bakterię i dlatego Cię pytam
Te bakterię ma każdy człowiek
Dodane przez exitLove (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Mieliście problemy czy
Te bakterię ma każdy człowiek, problem pojawia się wtedy gdy tych baterii jest za dużo. Produktem przemiany materii tych bakterii są silne toksyny i wiele innych szkodliwych substancji. Te z kolei obciążają układ pokarmowy, póżniej odpornościowy bo organizm stale walczy z toksynami, potem wątrobę, krew a pózniejszym czasie gdy dochodzi do przedostania się bakterii do krwi, zaczynają szwankować inne układy i jak w dominie zaczyna się zdrowie sypać. Bakterie te żywią się cukrami (Cukier, weglowodany, cukry róznego pochodzenia) dlatego żeby wszystko wróciło do normy trzeba wyeliminować cukry z diety a przy okazji warto też mięsa, które w naszych czasach sa pełne antybiotyków i hormonów, które dodatkowo niszczą naturalną florę bakteryjną naszego układu pokarmowego. Prócz tego warto również zrezygnować z glutenu, przenicy, mleka bo to również zło. Makarony, ziemniaki, biały ryż, soja, fasole, kukurydza odpada bo to węglowodany, czyli cukry a my musimy zagłodzić te drożdzaki. Warto się zapoznać z tym bo naprawdę nasze zdrowie jest jedno a lekarze nam go nie zwrócą... Oni najchęniej to by leczyli Cię aż do śmierci! Byle byś kupował przypisane leki i najlepiej nigdy nie wyzdrowiał bo jeseś dojną krową dla koncernów farmaceutycznych. Mi przypisali pseudo leki na RZS, ktore mam brać do końca życia albo odrazu sterydy i "leczenie" kliniczne. Ale nikt nie wspomniał o Candidia i że warto by zmienić nawyki żywieniowe i pomyśleć o tym by oczyścić organizm z toksyn. Przypadek?
Nie sądze....
Mam problem z białym nalotem
Dodane przez Kruczysko w odpowiedzi na Poczytajcie sobie o Candidia
Mam problem z białym nalotem na tylnej części języka który naprawde źle pachnie i jest to uciążliwe w stosunkach jakichkolwiek. Mycie zębów oraz języka pozwala zwalczyć to cholerstwo na 2 minuty po czym wraca nalot i zapach. W dzieciństwie cierpiałem na częste bardzo silne skurcze brzucha, tak jakby ktoś pasami Cię ściskał i przez te bóle niejednokrotnie musiałem zejść z fotela i trzymać się dywanu po czym kilka krotnie oddawałem kał. Bóle trwały około 1.5h i miałem je przez około 6 lat. Alergia na rękach typu łuszczyca również od czasu do czasu pojawia się. Kiedyś przeczytałem o amerykaninie, który potrafił zwalczyć łuszczyce do zera dzięki diecie specjalnie ale jak sam powiedział, to zajeło mu około 3 lat by dojść dokładnie do tego co mu szkodzi a co nie. Przeczytałem ostatnio ciekawe rzeczy np. osoby która sama na to chorowała i teraz pomaga innym załączam link http://www.janus.net.pl/grzybice%20candida.htm . Wiem jedno, jeśli będę chodził do lekarza to niczego nie osiągnę, wymaz z języka wykazał brak grzybów, później wysłali mnie do laryngolog, która nie dała mi powiedzieć ani słowa.. Irku źle umyte zęby, nalot to normalna rzecz. Jutro jadę po książkę którą poleciłeś bo wiem, iż o diety wszystko zależy. Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie, czy powinienem iść do gastrologa i sprawdź stan jelita, narządów czy od razu zastosować dietę. Jeśli lekarz mi coś przepisze to oczywiście tego nie zażyję.. przed chwilą znalazłem artykuł gdzie lekarz wypowiada się o tek bakterii, iż celowo są zamykane usta wszystkim bo to Candida jest powodem wielu chorób.. różnego rodzaju nowotwórów i wiele wiele innych. Jak powiedziała.. lekarze nie są gotowi, nie uczono ich o tych typu chorobach w szkołach, a leki które przepisują działają ze zdwojoną siłą negatywnie lub jesteś postrzegany jako chory psychicznie którego należy natychmiast leczyć. "Dlaczego lekarze, którzy mają chronić nasze zdrowie – biernie przyglądają się temu zjawisku i aprobują postępowanie koncernów farmaceutycznych? Na to pytanie nie znam odpowiedzi…" Dzięki Ci wielkie za książke ŚP Ann Boruch i za wszystkie odpowiedzi z Twojej strony. Miłej nocy!
Bardzo ale to bardzo Ci
Dodane przez exitLove (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Mam problem z białym nalotem
Bardzo ale to bardzo Ci dziękuje! Aż mi się łezka zakręciła :). Ciesze się, że mogłem pomóc. Nie ma co wspominać u lekarza o przeroście Candida, odrazu Cie zbyje, że to normale i, że masz sie tym nie przejmować i że nie ma potrzeby robić badań pod ich kątem bo każdy je ma (sic!). i tu temat ucianają. taka praktyka lekarska. W ksiązce jest krótki test, który szybko rozwieje twoje wątpliwości co do tego czy masz problem z Candida czy nie. https://vitalni24.pl/ksiazki/9298-grzyby-candida-przyczyna-wiekszosci-chorob-skuteczny-program-przeciwgrzybiczy-9788364278136.html?gclid=EAIaIQobChMI1f7egKf91gIV15MbCh2d5wElEAQYASABEgLFtvD_BwE
Tutaj masz za 21 zł :)
pij i płucz jame ustną
Dodane przez exitLove (niezweryfikowany) w odpowiedzi na Mam problem z białym nalotem
pij i płucz jame ustną nanocząsteczkowym (nie jonowym!) srebrem koloidalnym. Siostra pije 300 ml dziennie. Rak szyjki macicy sie zmniejszył z wielkości męskiej pięści do śliwki. Brak przerzutów dziwi onkologów. Ma zieloną kartę. Zabija candide, którą ma prawie każdy...
Witam, powiedz prosze skąd
Dodane przez Angelus Maximus Rex w odpowiedzi na pij i płucz jame ustną
Witam, powiedz prosze skąd bierzecie srebro koloidalne, kupujecie? Czy może robicie sami? Jeśli sami to proszę mi powiedzieć jak bo bardzo bym chciał sam je wykonać a na YT jest pokazana elektroliza srebra ale podobno wytwarzają się wtedy jony srebra a nie koloid. To jak to jest z tym srebrem?