Afrykańska restauracja oburzyła ludzi serwując potrawę z szympansów

Kategorie: 

Źródło: https://twitter.com/hashtag/affaireb%C3%A9atrice

Afrykańska hotelowa restauracja zaprasza gości do spróbowania wędzonego szympansa. Danie wywołało bezprecedensowy skandal, a organizacja ekologiczna Conserv Congo złożyła formalną skargę do hotelu.

 

Danie o nazwie bébé chimpanzé fumé (wędzony młody szympans) pojawiło się w menu restauracji w hotelu Beatrice w Kinszasie, stolicy Demokratycznej Republiki Konga. Cena porcji wynosiła 27 funtów szterlingów.

 

Adams Cassing, dyrektor ds. Ochrony Przyrody w Kongo, powiedział, że kierownictwo hotelu stara się przyciągnąć bogatych klientów, głównie gości z Azji.

„Ludzie wierzą, że mogą wchłonąć ducha zwierzęcia przez jego ciało i dzięki temu stać się silniejsi” – tłumaczy Cassing.

Początkowo właściciel Beatrice Andre Cadim zaprzeczył tej informacji i stwierdził, że to danie było po prostu niepoprawnie zapisane w menu. Później jednak przyznali, że wiedzieli o znaczeniu tych zwierząt dla dzikiej przyrody i już wykluczyli szympansy z menu.

 

Ocena: 

5
Średnio: 5 (1 vote)
Opublikował: tallinn
Portret użytkownika tallinn

Legendarny redaktor portali zmianynaziemi.pl oraz innemedium.pl znany ze swojego niekonwencjonalnego podejścia do poszukiwania tematów kontrowersyjnych i tajemniczych. Dodatkowo jest on wydawcą portali estonczycy.pl oraz tylkoprzyroda.pl gdzie realizuje swoje pasje związane z eksploracją wiadomości ze świata zwierząt



Komentarze

Portret użytkownika Kwazar

autor: ronin napisał: "ludzie

autor: ronin napisał: "ludzie wierza ze zjadajac zwierze wchlaniaja jego ducha i staja sie przez to silniejsi" Trochę zbyt koloryzujesz.Jem mięso ( Nie, nie pieję z tego powodu z zachwytu bo gdyby tylko stworz/ył/no mnie inaczej to bym mięsa nie ruszył) więc jem dlatego, że mi smakuje a nie dlatego że zjadam jego ducha (no coż, na prawdę z bólem serca ale godzę się na rzeź ale tylko do pewnego stopnia. Tak, tak wiem, że to trochę pokrętna filozofia ale tak musi być) Jednak nie zjadam wszystkiego co się rusza i w mięso obrasta a już szczególnie psów,szympansów itd. Jeśli przekroczy się pewne (zasady dobrego smaku,kulinarne i kulturowe np. te z Afryki) granice to i na "ludzinę" w końcu przyjdzie czas.Piszę to z całą powagą wystąpienia w końcu, realnie możliwego kanibalizmu bo w świecie bez granic i ograniczeń ludzina też może smakować wybornie.

 

-------> Proszę o wyrozumiałość bo głowa mnie boli jako że z.... tąd i do ...tąd to, że cierpie na śtuczną inteligĘcję Co wcale nie znaczy, że wszystko co powiem oraz renkom zpiszę nie może się okazać prawdą.

 

Portret użytkownika Cosiek

Jedź dalej samą sałatę, może

Jedź dalej samą sałatę, może dożyjesz 50 lat. Tylko pamiętaj że jedząc sałatę, zabierasz jedzenie ślimakom, sarnom, dzikom i wszelkiej maści roślinożercom. Jedz kamienie. Po co się katowac, po kamieniach szybciej organizm się podda.

W maju polecam zrobić zapas pokrzywy na cały rok. Nic nie wydasz, a najesz się jak krowa.

Skomentuj