Eksperci twierdzą, że w kuchni czai się nieoczekiwane niebezpieczeństwo

Kategorie: 

Źródło: youtube.com

Eksperci zalecają, aby nie myć kurczaka przed gotowaniem. Wynika to z faktu, że strumień wody może rozprzestrzeniać niebezpieczne bakterie zawarte w kurczaku.

 

Specjaliści zauważają, że surowy kurczak jest często zakażony bakteriami Campylobacter, a czasami Salmonella i Clostridium perfringens, co prowadzi do zatrucia pokarmowego. Zdaniem ekspertów co roku około miliona osób choruje z powodu spożycia zarażonego drobiu.

„Nie myj surowego kurczaka. Podczas tej procedury soki z kurczaka mogą rozprzestrzeniać się w kuchni i zanieczyszczać inne produkty żywnościowe, naczynia i blaty” - pisze Centers for Disease Control and Prevention.

W celu ochrony zaleca się nie tylko zaprzestanie mycia kurczaka, ale także przestrzeganie innych procedur. W szczególności trzeba oprawiać kurczaka na osobnej desce do krojenia i trzymać tuszę w lodówce w jednorazowej torebce, aby nie miał kontaktu z innymi produktami. Po kontakcie z surowym kurczakiem należy umyć ręce wodą z mydłem przez 20 sekund.

 

Konieczne jest również umycie deski do krojenia, naczyń i blatów wodą z mydłem. Do takich wniosków doszli eksperci z Amerykańskich Centrów Kontroli i Zapobiegania Chorób (Centers for Disease Control and Prevention).

 

Ocena: 

4
Średnio: 3.7 (3 votes)
Opublikował: tallinn
Portret użytkownika tallinn

Legendarny redaktor portali zmianynaziemi.pl oraz innemedium.pl znany ze swojego niekonwencjonalnego podejścia do poszukiwania tematów kontrowersyjnych i tajemniczych. Dodatkowo jest on wydawcą portali estonczycy.pl oraz tylkoprzyroda.pl gdzie realizuje swoje pasje związane z eksploracją wiadomości ze świata zwierząt



Komentarze

Portret użytkownika Jaskiniowiec

W sumie ten pomysł zrobienia

W sumie ten pomysł zrobienia kurczaka z mydła jest chyba najlepszy

Ale

co jeśli mydło zostało zrobione z tłuszczy kurczaków ?

z tym GMO powinniście doczytać, ze jest to środek na chwasty wiec takie pory, selery szczypiory z zachwaszczonego pola polanego tą chemią są wyśmiewane ze specjalnych zmodyfikowanych genetycznie odpornych na tą chemię nasion.

i faktycznie wchłaniają ten rakotwórczy syf ale nie ma to znaczenia przy kosztelach, lub innych pomarańczach. Banany są oczywiście pompowane, jeśli gniją i wydalają specyficzny fetor to na pewno nie są eko.

ubój rytualny, farmy mlekodajne, czy tez fabryka świń na 60 000 tuczników to w dzisiejszych czasach norma a zaczęło się tak niewinnie od rzymskich karczm z zydkami upajajacymi alkoholem, prostutucją, lichwą i kłamstwem. 

Kiedys Słowianin był kaszojadem a mięsko zjadł jak coś upolował i nie bestwil się nad tym jak nad tymi kurczakami ten cały ekonomiczny świat 

 

kto to widział 300 lat temu takie jaja jak balony które rozrywają kury nioski ?

Portret użytkownika inzynier magister

a w podstawówkach czai

a w podstawówkach czai sięśmierć ! dzieci oglądają patostrimerów, zboków LGBT w internecie i grają w gry śmierci to potem mamy skutki !

Minister sprawiedliwości, prokurator generalny Zbigniew Ziobro komentował dziś wstrząsające doniesienia z warszawskiego Wawra. - Śmierć nastolatka w szkole mrozi i budzi smutek - to tragedia, bo zginął młody człowiek. Okoliczności tej sprawy wymagają zbadania, śledztwo jest prowadzone bardzo intensywnie - zapewnił minister.

Dzisiaj w Szkole Podstawowej nr 195 jeden z uczniów zaatakował ostrym narzędziem kolegę. Ten zmarł w wyniku poniesionych ran.

Ojcem Mieszka był, według niego, Siemomysł, dziadem Lestek, a pradziadem Siemowit. Z pierwszą żoną, Dobrawą, miał Mieszko syna Bolesława i córkę.

________________________________________

"Niektórzy "ludzie" nigdy nie będą mnie lubić, ponieważ mój duch irytuje ich demony…"

________________________________________

"Niektórzy "ludzie" nigdy nie będą mnie lubić, ponieważ mój duch irytuje ich demony…"

Portret użytkownika Kangur.

Hahahahaaaa....dobre Groot .

Hahahahaaaa....dobre Groot Biggrin ...ale było troszkę inaczej, otóż kilka tyś. lat temu przylecieliśmy na Ziemie z Gwiazdozbioru Oriona, moi przodkowie wylądowali w górach Ararat, a statek nazwał się "Arka" od imienia jego twórcy, był to mój przodek Kangur Arek Biggrin ... od zawsze jemy wszystko, co tylko nadaje się do jedzenia, dla tego zwą nas wszystkożercami, szkoda, że wielu ludziom tak się w baniach pomieszało, że myślą, iż są krowami, mimo, że mają cechy i roślinożerców i mięsożerców. Sad  

PS. mięso kangura jest nie smaczne, ma masę bakterii, śmierci skarpetkami i jest żylaste... nie polecam Wink

________________________________________

"Niektórzy "ludzie" nigdy nie będą mnie lubić, ponieważ mój duch irytuje ich demony…"

________________________________________

"Niektórzy "ludzie" nigdy nie będą mnie lubić, ponieważ mój duch irytuje ich demony…"

Portret użytkownika Groot

Ja jem to co lubię, zarówno

Ja jem to co lubię, zarówno mięso jak i owoce, warzywa. Nie robię z tego żadnej ideologii, nie obnoszę się z tym. Jestem sobą. Niech każdy je to co lubi, ale na Boga przestańce uważać się za lepszych tylko dlatego, że nie jecie mięsa. A teksty typu, że zjadając mięso, żjadasz jego świadomość czy taż strach pozostawię bez komentarza.

UNIA MUSI UPAŚĆ.

Strony

Skomentuj