Nietypowe zbiory pszczelarzy z Francji, pszczoły wyprodukowały niebieski miód

Kategorie: 

źródło: dreamstime.com

Francuscy pszczelarze zebrali w tym roku dziwny miód o nieprawidłowym kolorze. Niekiedy produkt miał kolor zielony a czasami wręcz niebieski.

Jak się okazało, pszczoły przestał latać do roślin kwitnących w dolinach Alzacji, i zainteresowały się śmieciami. Pszczoły zainteresowały się zwłaszcza odpadami z wyrobów cukierniczych wyprowadzanych z pobliskiej fabryki czekolady, gdzie produkuje popularne batony Mars oraz M&Ms.

 

W fabryce, poinformowano, że kontenery z odpadami nie będą już wystawane na zewnątrz. Cały zebrany miód nie nadaje się do spożycia.

Ocena: 

3
Średnio: 3 (1 vote)
Opublikował: admin
Portret użytkownika admin

Redaktor naczelny i założyciel portalu zmianynaziemi.pl a także innemedium.pl oraz wielu innych. Specjalizuje się w tematyce naukowej ze szczególnym uwzględnieniem zagrożeń dla świata. Zwolennik libertarianizmu co często wprost wynika z jego felietonów na tematy bieżące. Admina można również czytać na Twitterze   @lecterro


Komentarze

Portret użytkownika Andabata

Zaciekawieni rozpoczęli

Zaciekawieni rozpoczęli śledztwo, by sprawdzić, czym żywią się owady. Jak się okazało, pszczoły "ucztowały" na resztkach z pobliskiej fabryki M&M’sów. I to barwniki stamtąd zafarbowały ich miód.

Portret użytkownika jaro

Franki slabo jarza co

Franki slabo jarza co jedza!Zapychaja sie ich rzekomymi przysmakami...Ostrygi!! Jak bys polecial w sline z kutrem rybackim! Zabie udka ,slimaki??? Wiecie czemu francuzi jedza slimaki??Poniewaz,taki prawdziwy ,zdrowy francuz,jest w stanie Sam zlapac,i zjesc takiego slimaka!!A powaznie ,to jadalem kiedys z frankami na stolowce .Zawsze oddawali mi miod ktory sie juz scinal ,bo byli przekonani ,ze jest zepsuty.  

Portret użytkownika Lem Jaskiniowy

gdy pszczoły nie mają co

gdy pszczoły nie mają co jeść, to potrafią nawet asfalt zbierać.
Instynkt silniejszy.
 
a jeśli te francuskie zorientowaly sie w opryskach i poszły tam, gdzie pryskane nie było? do fabryki łakoci.
 

Portret użytkownika syriues

i ludzie sie zastanawiaja

i ludzie sie zastanawiaja dlaczega gina pszczoly,dlaczego choruja na raka,dlaczego to i tamto.Gdzie sie podzialo normalne zycie ,w ktorym nikomu sie do niczego nie spieszy.Zauwazylem ze pospiech jest jedynie wskazany przed zagrozeniem.Czyzby ten wyscig nie mial konca.Scigaja sie wszyscy dla pieniedzy ,wladzy ,lepszych kobiet czy tam co kto tam woli.Ogolnie zniko zycie typowo duchowe.
Nie chce mi sie wierzyc na oczy,ze ja w tym uczestnicze,poniekad zajmuje w tym wyscigu pewne miejsce.
A co do pszczol to slyszalem z prawdziwego zrodla ze mecza je jakies kleszcze ktore im sie wgryzaja w glowe.To sa wiadomosci wprost od pszczelarza z Niemiec,ktory hoduje miod.Oczywiscie ze sa chemikalia,pestycydy,gmo kwiaty takiejak roze.Wydaje mi sie ze niektore zwierzeta domowe tez mozna pod ten wspolny mianownik podpiac.
przeciez kiedys na swiece istanialo tylko pare rodzai psow czy kotow.
Ogolnie to wszystko jest jak mydlana opera,po ktorej czuje jakbym gral czyjas role.Czy czlowiek kusi to wszystko robic?nie moglby sie zajac ogrodkiem domowym i krowa czy kurami lub koniem.
Dlaczego ja od dziecinstwa zmagam sie z jakimis pieniedzmi,ciuchami,co powiedza rowiesnicy itd.
Czasem wydaje mi sie ze w szkole ucza oceniac.Te ocenianie idzie za nami w swiat i tak bardzo pragniemy tych dobrych ocen ,ze czasami nie jestesmy soba i probujemy je zdobyc w inny sposob.Ten koszmar jest rzeczywistoscia a niebieski miod to tylko dowod na to jak bardzo bladzimy

Portret użytkownika gwizdnywendrowca

Te Kleszcze jak sobie

Te Kleszcze jak sobie nazwałeś to warroza faktycznie pasożyt które dziesiątkuje rodzine pszczelą ,ale ten problem został rozpoznany i zwalczony wystarczy okadzić pień lekiem o nazwie ,,Apriwarol,, osobiście go nie stosuje bo nie uznaje żadnych środków chemicznych ,ponieważ część chemikaliów przedostaje się do miodu. Osobiście stosuje do zwalczania warrozy  miętę pieprzową okadzam nią wielokrotnie pień i mam 100% pewność ,że mam nie skażony miód. No cóż a pszczelarze przemysłowi idą na zysk i stosują chemię. Wiec sami widzicie ,że tak naprawdę kto nie ma wiedzy o produkowaniu wszelakiej żywności ,i też cudownego leku miodu jest skazany na żywność skażoną chemicznie. I tak w każdej dziedzinie życia. Świat oszalał ,a ludzie zdziczeli bo zysk przedkładają nad zdrowie człowieka. Ale tak masowe ginięcie rodzin pszczelich w spółczesnych czasach to nie warroza jest przyczyną , lecz Pestycydy i geoinżynieria  która podstępem opanowała nasz glob przez korporacje Monsanto . Przez to powstają zmutowane jeszcze bardziej zjadliwe pasożyty które niszczą układ pokarmowy pszczół, pszczółka która jest skażona patogenem mutantem aby nie zarazić stada opuszcza ul i nie wraca poświęcając siebie jest to w obecnych czasach masowe wiec królowa zostaje z garstką pszczół lub sama w ulu i tak gina populacje w obecnych czasach.   Ja stworzyłem swym pszczółką warunki wolne od chemii i maja się bardzo dobrze i odpłacają mi za to złotem. Polecam film MILCZENIE PSZCÓŁ. Choc częściowo będziecie mieli faktyczny obraz sytuacji ,bo sprawa ekologii jest bardziej złożona to są powiązania łańcuchowe, wiec jeżeli natychmiast  my jako homo sapiens nie przeciwstawimy się tym poczynaniom wielkich korporacji ,które SA tylko ukierunkowane na zysk ,to po HOMO SAPIENS pozostanie tylko historia.. http://www.youtube.com/watch?v=B1B2xEtJuTU

Rozpoznaj znaki, jakie pozostawiłeś sobie schodząc na ziemię, a zrozumiesz swój sens istnienia i egzystencję na ziemi, oraz ujrzysz i zrozumiesz zamysł Boży

Portret użytkownika youzec

:)   te kleszcze to typowa

:) te kleszcze to typowa choroba pszczół, stara jak świat: WARROZA. Jest na to lek który nie szkodzi pszczołom: APIVAROL (do kupienia u każdego weterynarza). Jak nie było leku to pszczoły poprostu się wynosiły z ula i szły na "dzikość SERCA :)". Coś początkujący ten Pana znajomy.  Ale jest cos na rzeczy z pszczołami. Ja zauważyłem , że jak podaje się syrop na cukrze wybielanym chlorem to jest on dla nich zabójstwem a nie pokarmem. Natomiast taki zwyczajny cukier wybielany wapnem tolerują. No ale niestety ten wybielany wapnem kosztuje dwa razy tyle co chlorem i jest praktycznie nie do zdobycia. No ale chcemy mieć taniej to mamy. No i może dlatego szukają czegoś innego. Ale żeby MARSA I M&M-sa?????????????????????????????????????????????????????  

Portret użytkownika Aloc

Kolejny filozof. Po pierwsze,

Kolejny filozof.Po pierwsze, nigdy nie mów wszyscy, bo to wkur*ia.Po drugie, nie modlić się o pokój, lecz o mądrość.Pokój jest jak nieśmiertelność. Nie powinno się go dawać czemuś, co jest niedoskonałe lub takie, jak współczesny wyzyskujący świat. 

Portret użytkownika Dj Fazzman

Dlaczego? Dobrze gada z tym

Dlaczego? Dobrze gada z tym ocenianiem i wyścigiem szczurów. Ja też wychodzę z założenia, że w życiu nie należy się spieszyć i dzięki temu mam czas by przykładowo na 2 godziny pójść na spacer do lasu. I dzięki temu czuję się lepiej. Pozdrawiam.

Portret użytkownika Roobaczkowa

Cd. I jeszcze uzupełniajac to

Cd. I jeszcze uzupełniajac to co napisałam. Możliwe jest, że we Francji od dawna powiekszano ilość miodu dodajac krochmal czyli skrobię ziemniaczaną z wodą. Pisałam, że do ujawnienia podróbki potrzeba zwiazków jodu, a temu ujawnieniu sprzyja wysoka temperatura. Teraz sobie przypomniałam, że w tym roku we Francji były niespotykane upały. Może już na sklepowych półkach lub w magazynach miód tak się podgrzał, że nawet nie udało się go sprzedać, bo stał się niebieski lub zielonkawy? Myślę, że to te upały pomogły ujawnić oszustwo pszczelarzy. 

Strony

Skomentuj