jejportal.pl

Oparzenie słoneczne – co robić?

Oparzenie słoneczne to bolesna konsekwencja spędzania zbyt dużej ilości czasu na słońcu lub w solarium. W rzadkich przypadkach osoby z oparzeniem słonecznym mogą doświadczać nawet ekstremalnie bolesnego pieczenia i swędzenia. Takie odczucie może być na tyle intensywne, że wprost nie daje spać w nocy, a utrzymuje się nawet kilka dni, więc warto wiedzieć jak sobie wówczas pomóc.

Oparzenie słoneczne – co robić?

Oparzenie słoneczne to bolesna konsekwencja spędzania zbyt dużej ilości czasu na słońcu lub w solarium. W rzadkich przypadkach osoby z oparzeniem słonecznym mogą doświadczać nawet ekstremalnie bolesnego pieczenia i swędzenia. Takie odczucie może być na tyle intensywne, że wprost nie daje spać w nocy, a utrzymuje się nawet kilka dni, więc warto wiedzieć jak sobie wówczas pomóc.

Kosmetyczne zastosowanie oleju z awokado

Do niedawna olej z awokado słynął jedynie ze swojego zastosowania w kuchni, jednak od dłuższego czasu panuje moda na stosowanie olejów roślinnych do pielęgnacji twarzy. Tak jak i olej słonecznikowy, migdałowy czy kokosowy, olej z awokado posiada bardzo pozytywny wpływ na stan naszej skóry i z pewnością warto spróbować jego stosowania.

Kosmetyczne zastosowanie oleju z awokado

Do niedawna olej z awokado słynął jedynie ze swojego zastosowania w kuchni, jednak od dłuższego czasu panuje moda na stosowanie olejów roślinnych do pielęgnacji twarzy. Tak jak i olej słonecznikowy, migdałowy czy kokosowy, olej z awokado posiada bardzo pozytywny wpływ na stan naszej skóry i z pewnością warto spróbować jego stosowania.

Masło shea i jego wpływ na Twoją urodę

Masło shea to bardzo wdzięczny produkt kosmetyczny. Ten jadalny olej roślinny jest pozyskiwany z owoców masłoszka Parka. W świeżej, nieprzetworzonej postaci posiada konsystencję bezbarwnej, bezwonnej pasty o słabo wyczuwalnym smaku. Jednak całkiem niedawno produkt ten zyskał wielką popularność, ze względu na swoje zastosowanie kosmetyczne. Dziś masło shea to częsty składnik balsamów, żelów do kąpieli, szamponów oraz odżywek.

Masło shea i jego wpływ na Twoją urodę

Masło shea to bardzo wdzięczny produkt kosmetyczny. Ten jadalny olej roślinny jest pozyskiwany z owoców masłoszka Parka. W świeżej, nieprzetworzonej postaci posiada konsystencję bezbarwnej, bezwonnej pasty o słabo wyczuwalnym smaku. Jednak całkiem niedawno produkt ten zyskał wielką popularność, ze względu na swoje zastosowanie kosmetyczne. Dziś masło shea to częsty składnik balsamów, żelów do kąpieli, szamponów oraz odżywek.

Strony